26. Juli 2011

Fanatizm

Bir bebek dünyaya geldiginde ilk gördügü sey futbol takimlarinin renkleri, duydugu sey futbol maclarindaki sesler ve futbol tartisma programlari olunca elbette bu cocuktan ileride bir Dava adami olmasini beklemek cok abes kacar. Tam tersine, bu cocuk büyük bir futbol tutkunu ve tuttugu takimin büyük bir savunucusu olur. Kücük yaslarda asilanan bu sevgi ne yazikki ALLAH sevgisini, Muhabbetullah'i yok eden bir tutku haline dönüstürülmüs zalim ve taguti sistemler tarafindan. Peki nedir bu fanatizm ve nasil olur da insana Yaraticisini unutturuverir? Bunu anlamak icin insanlik tarihine dönüp bakmak gerekiyor:

Zalim ve taguti hükümdarlar, bir halki uyutmak ve makamlarini daha da güclendirmek icin böyle bir sistemi, insanlik tarihinin belki de en büyük devrimini hayata gecirmeyi basarmislardir. Hem de zor kullanmadan, tabiri caiz ise "tıpış tıpış” istedikleri yerlere cekmeyi basarmislardir cahil insanlari. Antik Yunan olimpiyatlari bundan 3.000 sene önce baslamistir. Günümüz dünyasinda demokrasinin hangi uygarliktan geldigini herhalde hatirlatmama gerek yok. Soracaksiniz, "olimpiyatlarin demokrasi ile ne alakasi var?". Cok alakasi var efendim. Demokrasinin ve olimpiyatlarin ayni antik Yunan'dan geldigini söylesem. Ve bunun kopyasinin Roma'da devam ettigni söylesem, mesela olimpiyat gibi gladyatör oyunlarini örnek versem. Ki bu oyunlar hep insanlarin ayaklanmasini bastirmak icin kullanildigini söylesem, ne dersiniz?

ISLAM insani kölelikten kurtaran yegane dindir ve ISLAM'la sereflenen insanlar bu oyuna gelmemislerdir. Islam Peygamberi Muhammed (asm) bütün zalim ve taguti sistemlerin oyunlarini bozmustur elhamdulillah.

Sözün özü: Hicbirsey ama hicbirsey ALLAH'a ve Rasulü'ne olan sevgimizden daha degerli degildir. Öncü nesil istiyorsak anne karnina yeni bir hayat düstügü andan itibaren cocuklarimizi ALLAH ve Rasulü'nün sevgisiyle donatmamiz lazim, zira tek mutluluk ve tek kurtulus Marifetullah (ALLAH'i tanimak ve tanitmak) ve Muhabbetullah (ALLAH Sevgisi) ile mümkündür.

Ya Rabbi sen cocuklarimizi razi oldugun kullarindan eyle.



velhamdulillahiRabbilalemin

Aziz Yoldaşım

Mukaddime 'Oku, Anla ve Yaz!'  - Peki, nasıl okuyayım? Nasıl anlayayım? Nasıl yazayım? 'Yaratan Rabb’inin adıyla Oku, y aratan R...