1. Juli 2011

Genç kardeşlerime tavsiye

Bismillahirrahmanirrahim
Kisa bir aradan sonra tekrar yazi yazmaya devam elhamdulillah.
Kardeslerim !
Dünya'nin yükü bizlere yer yer agir geliyor olabilir. Unutmayalim ki ALLAH Rasulü (asm) öyle bir yükün altina girdi ki, bizler o yükün altinda bugün ezilip giderdik. Kimleri karsisina almadi ki En Sevgili (asm).
ALLAH (cc) Rasulü'ne (asm) "Kalk ve uyar" dedigi günden itibaren son nefesine kadar Islam davasina hizmetle gecti liderimizin hayati.

Peygamberimizin son sözleri neydi biliyor musunuz?

Enes bin Mâlik (ra) şöyle anlatmıştır: "Ölüm döşeğinde yatmakta olan Hz. Peygamber son nefesine kadar bizlere namazı ve ellerimizin altındaki kölelerimizi vasiyet etti. Ölüm döşeğinde yatmakta olan Hz. Peygamber'in -salât ve selam ona olsun- mübarek göğüslerini hırıltı kaplayıncaya ve dilleri konuşamaz oluncaya kadar bütün vasiyeti namaz ve köleler üzerineydi. [Bidaye, İbn Mâce, Nesai] 
Hz. Ali anlatıyor! Ali bin Ebu Talib (ra) şöyle anlatmıştır: "Ölüm döşeğinde yatmakta olan Hz. Peygamber benden, kendisinden sonra ümmetinin dalâlete düşmemesi için bir şeyler yazdırmak üzere yazı malzemesi getirmemi emretmişti. Fakat gidip gelinceye dek son nefeslerini verir korkusuyla: 'Ey Allah'ın Resulü! Ben sizin söylediklerinizi ezberler ve unutmam' dedim. Bunun üzerine Hz. Peygamber: "Sizlere namazı, zekâtı ve bir de ellerinizin altındaki köleleri vasiyet ediyorum" buyurdular. [İbn Mâce, Nesai, İmam Ahmed] 
Allah Resulü'nün son sözleri...Hz. Peygamber vefatları esnasında son nefeslerine kadar namazı, zekâtı ve köleleri vasiyet etmişler. 'Allah'tan başka ilah yoktur ve Muhammed de O'nun kulu ve Resulü'dür' kelimesini emrederek 'Kim bu iki şehadeti getirirse cehennem ateşi ona haram olur' buyurmuşlardır. [İbn Sa'd]Allah Resulü, sallallahu aleyhi vesellemin son sözleri "Namazlara dikkat ediniz. Namazlara dikkat ediniz ve köleler hususunda Allah'tan korkunuz!" oldu. [Buhari, Ebu Davud, İbn Mace]

Evet, NAMAZ...yani ALLAH'a teslimiyeti simgeleyen NAMAZ, tevhidi her hareketinde ispatlayan NAMAZ. Rasulullah (asm)'in bunu söylemesinin hikmetlerini herkes kendisi icin bir düsünsün. Ben kendi nefsim adina yazmaya calisiyorum, sizler de kendi nefsinize sorun. NAMAZ öyle bir ibadet ki, insan tüm hayatinda ALLAH olsun istiyorsa, hem evinde hem de cevresinde, is yerinde, sosyal hayatinda ALLAH'in dedigi olsun istiyorsa, o zaman buna cevap olarak NAMAZ yetiyor da artiyor bile. Öyle bir Peygamber (asm) ki son nefesinde NAMAZ derken, sahabeler bunu cok iyi anliyordu, cünkü sahabeler icin NAMAZ, Rahman ve Rahim olan ALLAH'a kavusma ve Ondan baskasina asla ve asla tapmama sigortasi idi. NAMAZ bir tevhid eylemidir zira.

Öyleyse kardeslerim, gelin hep birlikte Rasulullah (asm)'in tavsiyelerini bir daha düsünelim ve LA ILAHE ILLALLAH dedikten sonra NAMAZLARIMIZA biraz daha önem verelim. Bunu önce kendi nefsime sonra da sizlere tavsiye ediyorum.

Üstad Seyyid Kutub Ankebut Suresi 45. ayeti söyle meallendirip tefsir etmistir: 
45- Ey Muhammed! Sana vahiy yolu ile indirilen Kitab'ı oku ve namazı kıl. Hiç kuşkusuz namaz, insanı iğrenç işlerden, kötülüklerden alıkor, Allah'ı anmak en büyük ibadettir. Allah ne yaptığınızı bilir.

Aciklama: "Namaz kılan, buna rağmen namazı kendisini iğrenç işlerden ve kötülüklerden alıkoymayan birisinin kıldığı namaz, kendisini Allah'dan uzaklaştırmaktan başka işe yaramamıştır. (İbn-i Cerir rivayet etmiş ve "Bize Ali anlattı, ona da İsmail b. Meslem Hasan'dan aktararak anlattı. Hasan'da ona Resulullah şöyle buyurdu demiştir" der.) Böyle birisi namazı olduğu gibi kılmamıştır. Sadece namazın gerektirdiği davranışları yerine getirmiştir. Namazı gerçek anlamda kılmak ile, namazın gerektirdiği hareketleri yapmak arasında büyük fark vardır. Namaz gerçek anlamda kılındığı zaman Allah'ı anmaktır. "Allah'ı anmak en büyük ibadettir." Kesin olarak büyüktür, her türlü heyecandan, her türlü özlemden büyüktür. Bütün ibadetlerden ve içten yakarışlardan daha büyüktür.


Aziz Yoldaşım

Mukaddime 'Oku, Anla ve Yaz!'  - Peki, nasıl okuyayım? Nasıl anlayayım? Nasıl yazayım? 'Yaratan Rabb’inin adıyla Oku, y aratan R...