6. April 2011

Tesettür(süzlük)

Tesettür, önce erkeklerin, sonra da kadinlarin kalplerindeki pislikleri temizledikten sonra gercek anlamda tesettür olacagi kanaatindeyim (bkz. Önce erkekler...sonra kadınlar). Kalplerdeki dünya sevgisi, ne yazikki öyle bir hal aldi ki, tesettürü oyuncak ettik, kalplerimizi koruyan o mübarek ayetleri aldik dekorasyon yaptik, yapiyoruz. Bu mudur Islam'a sahip cikmak? Herseyimiz dedigimiz IMANIMIZ, herkesten ve herseyden cok sevdigimiz ALLAH ve Rasulü, hayatimizin neresinde? Daha tesettürümüze sahip cikamadik ki, ne sevgisi, ne saygisi? ALLAH korkusu nerede duruyor tesettür gelince akla...birakin kendinizi ve bizleri kandirmayi. Müslüman olan adam daha tesettür ayetlerini bile, Namaz ayetleri gibi, Zekat ayetleri, Cihad ayetleri gibi görmüyorsa, onun teslimiyeti havada bulut. Bir erkek, gözünü haramdan sakinmayip da gözünün önündeki tesettürü kaldirirsa, nerede kaldi tesettür ayeti? Bir kadin, basörtüsü farz degilmis gibi davranirsa, bunun sonu elbette hüsran, hem de öyle bir hüsran ki...bakin sokaklara ne hale getirdiler bizleri. Bati medeniyetinde ciplaklik bir onurdur biliyor muydunuz? Yani ciplakligi benimsemeyenler gerici. Simdi anladiniz mi niye irtica irtica diye bagiriyorlar? Yillardir güzel memleketimde irtica diyenlerin ekmegine kim yag sürdü dersiniz? Benim bacilarim peruk takti, takiyor, acti basini üniversiteli olmak icin, ögretmen oldu benim bacim, ama tesettürsüz ögretmen. Ve biz bunlara seyirci kaldik, kalmadik mi? Durun, nereye diye sorduk mu? SUSTUK, hem de alkisladik mezuniyet törenlerinde o bacilarimizi. Peki Islam bunun neresinde kaldi? Evet bu can alici soruyu, bu utanc verici durumu kim aciklayacak benim minik yavrularima? Sormazlar mi adama, bunun neresi Islam diye? Cocuklarimiza ALLAH'in Rasulü Muhammed aleyhisselatu vesselam'i anlatirken, ve onun tavizsizligini anlatirken, cocuklarimiz, peki simdi niye öyle degil ki, diye sorduklarinda, sucu baskalarina mi atacagiz, yoksa igneyi önce kendimize mi batiracagiz.

Sözün özü:
Bu rezilligin artik son bulmasi lazim. Buna DUR demek bütün Müslümanlarin vazifesi olmali. Emr-i bil ma'ruf, nehy-i anil münker düsturunu canlandirmanin vaktidir. Kim bilir, belki bu yazdiklarima kizanlar olacaktir, ama unutmayalim ki, bu dava insanlarin isine gelen seyleri degil, ALLAH'in istedigi seyleri hatirlatmak icin vardir ve sonuna kadar da var olacaktir. Ne güzel söylemis Üstad: Bu dünya ALLAH'in dünyasi, ALLAH'in dünyasinda ALLAH'in dedigi olur. Var mi itirazi olan?

Aziz Yoldaşım

Mukaddime 'Oku, Anla ve Yaz!'  - Peki, nasıl okuyayım? Nasıl anlayayım? Nasıl yazayım? 'Yaratan Rabb’inin adıyla Oku, y aratan R...