29. März 2011

Filistin'li Çocuklar


Acaba sizden öncekilerin başlarına gelenlerin benzeri sizin de başınıza gelmeksizin, kolayca Cennet'e gireceğinizi mi sandınız? Onlar öylesine ağır sıkıntılara ve zorluklara uğradılar, öylesine sarsıldılar ki, peygamberleri ile çevresindeki inanmışlar 'Allah'ın yardımı ne zaman gelecek?" dediler. İyi bilin ki, Allah'ın yardımı yakındır. (Bakara Suresi 214. ayet)


O kimseler ki, insanlar kendilerine "Düşmanlarınız size saldırmak için yığınak yaptılar, onlardan korkmalısınız"dediklerinde, bu sözden imanları daha güçlenerek `Allah bize yeter, O ne güzel bir vekildir" dediler. (Al-i Imran Suresi 173. ayet)


Bugün sabah arabada ofise giderken Kurtlar Vadisi Filistin Müziklerini dinliyordum. Uzun uzun Filistinli Çocuklari düsündüm. Ümmetin güzel yavrulari, tertemiz kanlariyla Islam davasina hizmet eden ALLAH'in gül kullari, masaALLAH. Onlar Filistin'in Ismail'leri olarak ne kadar büyük bir saygiya ve sevgiye mazhar olmuslardir. Onlar öyle bir davanin cocuklaridirlar ki, hepsinin alnindan öperek kucaklamak geldi icimden, ve kendi kendime bir söz verdim: Suriye'deki mülteci kamplarinda Filistin'li yavrulari ziyaret edip onlarin alinlarindan öpmek...siz de var misiniz?

Aziz Yoldaşım

Mukaddime 'Oku, Anla ve Yaz!'  - Peki, nasıl okuyayım? Nasıl anlayayım? Nasıl yazayım? 'Yaratan Rabb’inin adıyla Oku, y aratan R...