28. September 2011

Alimlerimize, Aydınlarımıza Açık Mektup

TAHRIR MEYDANI'NDA CUMA NAMAZI / KAHIRE
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla
Hamd, sena ve övgülerin en güzeli, ezelde ve ebedde var olan, lutfuyla kainatı ve bizleri yaratıp var eden, sayısız nimetlerle ya­şatan ve rahmetiyle doğru yolu gösteren Allah (c.c.)'a mahsustur.
Salat ve selam da, alemlerin Rabbi tarafından sevilen, insan­ların ise tanıyıp, idrak edebilme nisbetince sevebildikleri, efendimiz, önderimiz, rehberimiz Hz. Muhammed Mustafa'ya, a'line, ashabına ve onun yolunu izlemeye çalışan ümmeti üzerine olsun.

TC Başbakanı R. Tayyip Erdoğan'ın Arap Baharı gezisini hepimiz takip ettik. Bu gezide ortaya atılan TC laiklik sentezini biz Müslümanları uyandırması bakımından önemli bir adım olarak görüyoruz, zira bir çok Müslüman neredeyse laiklik ilkesini benimsemiş hale getirildi son 10 sene icerisinde. Burada TC rejiminin demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu RTE'den defalarca duyduk, ama bir tepki göstermedik, dedik ki RTE bunu öylesine söylüyor, ama gelin görün ki bunu Arap Baharı ülkelerine ihrac etme istegi ortaya çıkınca yumruk yemiş boksöre döndük, neredeyse nakavt olduk. Yani kısacası bir 10 sene daha uyutulabilirdik, ama RTE öyle büyük bir iyilik yapti ki Ümmet-i Muhammed'e..."Biz Laik degiliz" dedi herkes. Türkiye'de Islami aydın kesim RTE'yi bu konuda uyardı. Rasim Özdenören, Hayrettin Karaman, Ahmet Taşgetiren, Ali Bulac gibi yazarlar günlük gazetelerden RTE'ye cevap verdiler. ALLAH bu konuda hassasiyeti olan tüm Alimlerimiz ve Aydınlarımız'dan razi olsun. RTE'yi ikna çabaları kendini her Islami gazetede hissettirdi. Umarız ki Türkiyemiz ve Ümmet-i Muhammed icin hayırlara vesile olur.

Yeni Anayasa
çalışmalarında aydın ve alimlerimizin mutlaka rol almasi gerekir, hatta meydanlara inmeleri gerekir. Müslümanların isteklerini bir bir sıralayıp Yeni Anayasa'yı Müslümanlar oluşturmalıdırlar. Arap Baharı hedefleri TC'de Yeni Anayasa hedefi icin de geçerlidir. TC Rejimi, sistem olarak Gaddafi, Mübarek, Bin Ali rejimlerinden cok daha iyi değildir. Son 100 sene bunu kanitlamaya yetiyor da artiyor bile. Bir 100 sene daha zulüm görmek istemiyoruz.

Bu dava İslam ve insanlık tarihi boyunca örnek olan bir nesli, sahabeler neslini (Allah onlardan razı olsun) ortaya çıkarmıştı. Fakat böyle bir örnek nesil bir daha ortaya çıkmadı. Bu nesli örnek edinen fertler görülegelmiştir, ama davanın ilk döneminde olduğu kadar çok sayıda örnek insanın bir araya geldiği görülmemiştir.

Biz bu nesli özlüyoruz...Biz bu örnek Kur'an Nesli'ni oluşturmaya çalışacağımıza söz veriyoruz ve sizlerden de bir söz istiyoruz. Bu örnek Kur'an Nesli'ni oluşturmaya çalışacağınıza SÖZ VERİYOR MUSUNUZ?
Sadece bunu istiyor ve bu istek ile yürekten dua ediyoruz.
Selam, hidayete tabi olanlar üzerinedir.

VelhamdulillahiRabbilalemin

Aziz Yoldaşım

Mukaddime 'Oku, Anla ve Yaz!'  - Peki, nasıl okuyayım? Nasıl anlayayım? Nasıl yazayım? 'Yaratan Rabb’inin adıyla Oku, y aratan R...