28. Juni 2013

avrupa'da neler oluyor?

"Türkler geliyor, kendinizi kurtarın"
30.07.1973

27 Mart 1994 yerel seçimlerinde Erdoğan % 25,19 ile sadece Istanbul'da 973.704 oy alarak İstanbul'un Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildi

3 Kasım 2002 seçimlerinde Genel Başkanı oldugu AK Parti % 34,29 ile 10.808.229 oy alarak iktidara getirildi.

22 Temmuz 2007 tarihinde yapılan 23. Dönem Milletvekili Seçimlerinde % 46,6 ile 16.327.291 oy alarak 341 milletvekili çıkaran Ak Parti, Recep Tayyip Erdoğan'ı başbakanlık koltuğuna ikinci kez taşıdı.

12 Haziran 2011 tarihinde 24. Dönem Milletvekili Seçimlerinde oy yüzdesini % 49,83'e çıkarmış ve Türkiye genelinde 21.399.082 oy alarak toplamda 327 milletvekili ile üçüncü kez hükümet kurma yetkisini kazanmıştır.

10 Ağustos 2014 tarihinde aldığı 21.000.143 oyla geçerli oyların % 51,79'unu elde eden Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı seçildi.

Bugünlerde özellikle avrupa'da Türkiye'ye karsi karalama kampanyalari baslatilmistir. Müslüman Türk Milleti'nin 20 senedir sandiklarda Tayyip Erdogan'a verdikleri destek görmezden gelinmistir. Hatta daha da ileri gidilmis, Gezi olaylari arap baharina benzetilmis ve Tayyip Erdogan bircok medya kuruluslari tarafindan da diktatör ilan edilmistir.  

Bunun baslica sebebini özetlersek: 
Türkiye'nin yutulacak bir kolay lokma olmadigi anlasilmis, israil'e tavir koymasi ve ortadogu'da lider ülke konumuna gelmesiyle, avrupa birligine hem ekonomik, hem sosyal, hem de siyasi meydan okumasi gözle görülür bir gercek haline gelmistir. Ekonomik gücü finans krizi döneminde zarar görmemis, avrupalilar bu basariyi gipta ile izlemislerdir. Burada Türkiye'nin, finans krizinden büyük yaralar almis avrupa birliginde olmamasi Türk ekonomisini de bir nevi korumus oldu. Finans krizine kendini kaptirmayan, hükümetin de yatirim tesvikleriyle bütün dünyaya acilan Türk girisimciler, bu cesur davranislarinin karsiligini da bulmuslardir. Bunda elbette TC hükümetinin destegini arkalarinda hissetmeleri en önemli etkendir. Bunu bugün Koc, Sabanci gibi muhalif sermaye gruplari bile kabul etmektedir. 

Herkes sunu cok iyi biliyor. Türkler büyürse, yerinde durmaz, her yerde güc haline gelir, ekonomik ve siyasi nüfuzu ile kurulu düzenleri alt üst eder. Nitekim öyle de oluyor ve en büyük darbeyi avrupa birligi yemektedir. Ekonomik, siyasi ve sosyal krizlerle calkalanan avrupa, kapisina dayandigi Türkiye'yi de, verdigi söze binaen, daha fazla bekletemeyecegini anladigi icin "büyük" bir oyun tezgahlayip, CHP'nin de destegiyle yurt icinde bir ayaklanma tezgahlamistir. Almanya'da hristiyan demokratlar ve yesiller (iktidar ve muhalefet) bir olmus gezi olaylarini anti-Tayyip propagandasi haline getirmis durumda. Alman kamuoyu su anda Tayyip'e karsi büyük antipati beslemektedir. Bu sene yapilacak Parlamento secimleri öncesinde hristiyan demokratlar Türkiye'nin avrupa birligine giremeyecegini hükümet programlarinda yayinlamislardir.

Hedef bellidir: Türkiye'yi avrupadan uzak tutmak.




Aziz Yoldaşım

Mukaddime 'Oku, Anla ve Yaz!'  - Peki, nasıl okuyayım? Nasıl anlayayım? Nasıl yazayım? 'Yaratan Rabb’inin adıyla Oku, y aratan R...