7. Juni 2013

atatürk'ün gölgesinde devlet yönetmek

Türkiye Cumhuriyeti devleti gücünü Türkiye Büyük Millet Meclisinden, yani parlamentodan alan bir sistemle yönetiliyor. Bu sistemin kurucusu bu konuda söyle söylüyor:
"Türkiye Cumhuriyeti demokrasi esasina dayali bir devlettir."
Demokrasi. insanlarin kendi kendisini yönetme sistemidir ve bu sistemi benimseyen atatürk bu konuda söyle söylemistir:
"Milletimizin bugünkü yönetimi gercek özelligi ile bir halk yönetimidir"
Kisacasi atatürk hem kendisinin hem de Türk milletinin demokrat oldugunu söylüyor, ve yönetim bicimi olarak "sadece" demokrasiyi savunuyor:
"Biz Türkler ruhen demokrat dogmus bir milletiz"

Halbuki Türk tarihini bilen herkes 1299 yilindan 1923 yilina kadar, yani 624 sene, Türkler Islam'la, yani ALLAH'in kanunlariyla yönetilmistir. Buna karsilik olarak atatürk, ALLAH'a dayanan hukukun yerine halkin iradesine dayali hukuku getirecegini su sözlerle belirtmistir:
"Tanrisal hukuka dayali mutlakiyet yönetimi yerine halk iradesine dayali Cumhuriyet"
Bunun yanina kemalistler, Müslümanlarin bu sisteme müdahalesini ve Islam'a tekrar geri dönüsümü ta basindan engellemek icin laiklik denen sistemi demokrasinin yanina yerlestirdiler. Simdi bu tarihi gercekleri belirttikten sonra, elimizde olanlara bakalim:

TC demokratik laik sosyal bir hukuk devletidir. Halkin cogunlugu Müslümanlardan olusmaktadir. Sistem icerisinde Islami bir parti olamayacagindan, Islam'a ve Müslümanlara hizmet eden partiler kurulmustur. Müslümanlarin oylarini alan partiler Islam'a nasil hizmet edeceklerini önceden belirlemis ve günümüze kadar bircok hizmette bulunmuslardir. Burada bir püf noktasi vardir. Hizmetlerin cogu insanidir, insani olanlar da nefsanidir. Rahat bir Islami hayat yasatmak icin yapilan hizmetlerin cogunu bugün görebiliyoruz: Imam Hatip okullari, camiiler, kültür merkezleri vs.

Ne zaman ki insanlar "Tamam artik Islam seriatine gecelim" dediler (aslinda bunu bile demediler, diyemediler)...darbeler, gözaltilar, iskenceler birbiri ardina Müslümanlari sindirmistir, ürkütmüstür.
Müslümanlar bu meseleyi atatürk'ün gölgesi altinda devlet yönetmeye kadar götürmüslerdir, ama ne yazikki insani hizmetin ötesine ulasamamislardir. Halbuki birinci mesele bu degildir. Peki nedir birinci mesele?
Rasulullah (asm) "Onlari davet edecegin ilk sey, ALLAH'tan baska ilah olmadigina sehadet etmek olsun. (Buhari, Müslim, Ebu Davud, Tirmizi).

Bundan dolayi Cumhuriyet tarihine baktigimizda, atatürk, inönü, menderes, demirel, özal, erbakan, erdogan gibi liderler ön plana cikmis, partileri sistem partileri olarak devleti yönetmis, ama atatürk'ün gölgesinden cikamamislardir. Yukarida atatürk'ün sözlerini tekrar hatirlatmak istiyoruz. Bu sözler bugün hala gecerliligini korumaktadir ve Islam'la uzaktan yakindan ilgisi yoktur.
Bu zulüme sistemin icerisinden müdahale etme sansiniz var mi? Var...anasayasa degisecek, laiklik anayasadan cikarilacak ve putlar yikilacak. Müslümanlar atatürk'ün degil, Kuran'in gölgesi altinda yasayacak ve devleti yönetecek. O zaman gelirse bitti mi? HAYIR...daha ilk adim olacak bu. Ondan sonrasi ALLAH kerim.



Aziz Yoldaşım

Mukaddime 'Oku, Anla ve Yaz!'  - Peki, nasıl okuyayım? Nasıl anlayayım? Nasıl yazayım? 'Yaratan Rabb’inin adıyla Oku, y aratan R...