2. März 2012

Eğlence değil ILIM gerek ILIM

 Pasiflik, cagimizda en büyük hastaliklardan bir tanesidir.
Aktif olmayan, aksiyon ve maceraya adim atmaktan ziyade careyi kendilerini sinemada aksiyon filmi, veya bilgisayar baslarinda sanal savas meydanlarinda bulan bir genclik duruyor önümüzde. HIPNOZ, BÜYÜ, SIHIR, hepsi artik avuc ici kadar kücücük ekranlarda. Hakeza CHAT, FLÖRT, SANAL SEHIRLER, akliniza ne gelirse, hayal gücünün ulastigi yere kadar, yani ne ararsaniz bir TIK kadar parmaklarinizin ucunda.

Dava'ya hizmet adi altinda Twitter, Facebook gibi sosyal medya sitelerinde degisik yöntemler denenir oldu. Tabi bunun etkisi ayri bir tartisma konusu. Video paylasim sitesi Youtube bu konuda cok faydali olmustur ama sosyal medya ne yazikki asosyal medya halini almistir. Simdilerde Islami bir FACEBOOK yayina girecek haberleri beni sasirtmadi acikcasi. Müslümanlari pasifize etmekten daha kolay ne var?
Aktif dava adamlarinin basarisini en iyi bilen ve gören Islam düsmanlari, en basta böyle adamlari kendi sistemleri icerisine cekme gayreti icerisine girer.

Teknolojik cagda, mucitlerin insanlara sundugu "Entertainment", yani eglence modelllerine baktigimizda bu konuda hep bir artis gözlemlenmekte. Egitim modellerine kadar giren bu "eglence" modelleri, Dava adamina ne büyük zararlar verdi gelin hep birlikte analiz edelim.

Rabbimiz (cc) ne buyuruyor Kur'an-i Keriminde? Alak Suresine bakiniz:

Oku !!!
Oku, çünkü Rabbin Sonsuz Kerem Sahibidir,
[insana] kalemi kullanmayı öğretendir, (yani Kalem ile ögreten, egiten, insana bilmediğini bildiren Rabbin, en büyük kerem sahibidir, Kalemle yazmayı öğretendir.

Burada Rabbimiz acik bir sekilde, hem de daha ilk inen ayetlerde, bizlere su mesaji veriyor:

Üstad Seyyid Kutub Fizilal'il Kur'an tefsirinde

"Kalemle" öğretme gerçeği ortaya çıkmaktadır. Çünkü kalem eskiden olduğu gibi bugün de, insan hayatına en geniş ve en derin etkiyi yapmış ve yapan öğretim aracıdır. O zamanlar bu gerçek şu anda bizim gördüğümüz ve insan hayatında bildiğimiz biçimi ile bu açıklıkta değildi. Ama yüce Allah kalemin değerini biliyor ve insanlığa gelen en son kutsal mesajın inmeye başladığı ilk anda ve Kur'an'ın ilk suresinde kalemin önemine dikkatleri çekiyordu.

Kisacasi KALEM = ILIM ve bu ILIM eger TEVHID ile birlesirse nelerin olacagini Seytan aleyhillane ve onun dostlari cok iyi bilmektedirler. BATI(L) medeniyeti, Islam ilimlerini ellerine gecirdikten sonra hizli bir sekilde endüstrilesme ve teknolojik gelisime caglarina götürmüstür, ve bunu yaparken hic bir sekilde zulüm etmekten geri durmamistir. Tam aksine bu ilerlemeyi masum insanlarin kani üzerinden gerceklestirmislerdir.

Sonuc: Dünya üzerinde zalimlere DUR diyen Müslümanlar, bundan sonraki sürecte KALEM = ILIM = KURAN ekseninde hep birlikte Resulullah (asm)'in ögrettigi sekilde yeniden YA ALLAH BISMILLAH diyerek Ümmet olma yolunda gayret göstermeliler, bunu da BiR ve BERABER olarak, KARDES olarak...zalim tagutlarin oyunlarina, planlarina gelmeyerek.

Rabbimiz (cc) bizleri bu yolda muvaffak kilsin. Amin

velhamdulillahirabbilalemin





Aziz Yoldaşım

Mukaddime 'Oku, Anla ve Yaz!'  - Peki, nasıl okuyayım? Nasıl anlayayım? Nasıl yazayım? 'Yaratan Rabb’inin adıyla Oku, y aratan R...