16. März 2012

Cemaatler arası psikolojik savaş (2)


AK Parti Türkiye'dir ! videosunu izleyin öncelikle...

Kutlu Dogum Haftasi, Türkce Olimpiyatlari, Peygamber Sevdalilari, yani Diyanet Isleri Baskanligi, Gülen Cemaati ve dogudaki Kürt kökenli Müslümanlar, özellikle AK Parti iktidari dönemlerinde Türkiye'de önemli organizasyonlara imza atmislardir. Kutlu Dogum Haftasi geleneksel olarak tüm il ve ilcelerde Diyanet Isleri Baskanliginin öncülügünde kutlanmaktadir. Gülen Cemaati, Türkce Olimpiyatlariyla tüm dünyadan cocuklarin katildigi, ve Islami kesimlerin yogun ragbet gösterdigi bir organizasyon haline gelmistir. Peygamber Sevdalilari Platformu, dogu ve güneydogu illerinde meydanlara inerek milyonluk mitingler düzenlemislerdir.
Acikcasi daha nice cemaatler Türkiye'nin hemen hemen her il ve ilcesinde proje üstüne proje gelistirmektedir. Bunlardan bir kac tanesini sayacak olursak, öne cikanlardan bir kaci, 81 ilde 81 sahabe, Namaz Gönüllüleri Platformu, konferanslar, seminerler vs. En önemlisi de yazili ve görsel medyadan ziyade her bir cemaatin kendi konferans salonlari mevcuttur ve bunun yaninda "medrese" hazirliklari da devam etmektedir.
Bu calismalarin her biri tek bir kelime altinda özetlenebilir. HiZMET. Nitekim cemaatlerin bir cogu söylemlerini HiZMET olarak degistirmislerdir. Bunun arka planinda yine AK Parti iktidarinin empozesi vardir, cünkü AK Parti iktidari anlayis olarak ne kadar Muhafazakar Demokratligi benimsemis olsa da, kök olarak Milli Görüs geleneginden gelmektedir ve hedefi Islam Birligi olan bir zihniyetin agir bastigi kadrolara sahiptir. Buraya kadar hersey cok verimli ilerliyor denebilir. Bunu vatandaslar görüyor ve yapilan calismalari takdir ediyorlar. Ama gelin görün ki, yapilan bu hizmetler AK Parti iktidarina mal ediliyor, ve tam bu noktada dikkat edilmesi gereken bir husus var:
AK Parti iktidari, Basbakan R. Tayyip Erdogan'nin sahsinda bir cemaatin lideri degildir, ama öyle algilanmaktadir. Basbakan bugün var, yarin yok. Meselenin ic yüzü de tam burada ortaya cikiyor. AK Parti iktidari birlik ver beraberligi sagladi, dogrudur, ama AK Parti iktidari giderse ne olacak?
Diyanet Isleri Baskani Mehmet Görmez bu noksanligi görmektedir, ve son yaptigi aciklamada tüm dünya Müslümanlarinin Islam alimleri yetistirmesini tavsiye etmektedir.
Ümmet-i Muhammed'in alimleri, bütün dünyadaki Müslümanlari kucaklayacak, yarinin imamlarini veya halifelerini sececek kabiliyette yetistirilmesi gerekmektedir ki, Ümmet-i Muhammed tekrar sahlanisa gecsin. Kurtulus siyasilere umut baglayarak degil, tüm cemaatlerin birbirine saygili, seffaf ve yardimci, Islam Ümmeti'nin tekrar Ümmet olmasi ve tüm dünya halklarina kucak acmasi, dünya ve ahirette tek kurtulusun ALLAH''in insanlara din olarak sectigi ISLAM'a, yani ALLAH'a teslimiyete kosmasi ile mümkün olacaktir insaALLAH.


Aziz Yoldaşım

Mukaddime 'Oku, Anla ve Yaz!'  - Peki, nasıl okuyayım? Nasıl anlayayım? Nasıl yazayım? 'Yaratan Rabb’inin adıyla Oku, y aratan R...