16. Dezember 2005

Irtibat

Müfritane irtibat, iman ve hizmet ehlinin birbirleri arasinda sirf ALLAH rizasi icin kurmalari gereken bag ve köprüdür. Iman ehline uzatilan eldir, hizmet ehline verilen selamdir, sorulan hal ve hatirdir. ALLAH icin kalpten kalbe akan sevgi selidir. Müfritane irtibatta ölcü “ALLAH icin olmak” olmalidir. Yani ehl-i imanla ve ehl-i hizmetle irtibati ALLAH icin saglamali, ALLAH icin irtibati siklastirmali ve müfritane hale getirmeli ve ALLAH icin irtibati kesici ve gönül kirici davranislara girmemelidir.

Irtibati hic süphesiz sevgi besliyor. Sevgiyi de iman besliyor. Baska bir ifadeyle iman sevgiyi, sevgi de irtibati mecbur kiliyor. Peygamber Efendimiz (asm) buyuruyor ki: “Ruhum kudret elinde bulunan ALLAHa yemin olsun ki, iman etmedikce Cennete giremezsiniz. Birbirinizi sevmedikce de gercek manada iman etmis olmazsiniz. Size yaptiginiz takdirde birbirinizi seveceginiz bir sey söyleyeyim mi? Aranizda selami yayiniz.”

Birbirini ALLAH icin sevenler, ALLAH icin irtibatini, selam ve sabahini kesmeyenler, ALLAH icin birbirinin hal ve hatirini sikca soranlar icin Cenab-i Hakk’in sonsuz rahmeti vardir.
Anlasiliyor ki, mü’minler ALLAH icin birbirlerini sevmekle ve sevgi baglarini güclendirmekle mükelleftirler. Bu mükellefiyeti Bediüzzaman Hazretleri “müfritane irtibat” sözüyle ifade ediyor.

Iman hizmetinde ve hizmet yolunda müfritane irtibatta nefis ve cikar iliskisi yoktur. Gecicilik yoktur. Baskasini dislamak yoktur. Baskasini kinamak ve kücümsemek yoktur. Müfritane irtibat fedaileri arasinda kurulan sevgi ve hürmet sirf Allah icindir ve daimidir.

Müfritane irtibat hizmet ehline sevk kazandirir, hayra ve hizmete tesvik eder, huzur ve mutluluk verir, güc ve kuvvet verir. ALLAHin rizasini kazanmaya, mahserde ALLAHin arsi altinda himaye görmeye ve Cennete ulasmaya vesiledir.


Rabbimizin selami, sevgisi, rahmeti ve bereketi üzerimize olsun.

AMIN

Kaynak: Risale-i Nur

Aziz Yoldaşım

Mukaddime 'Oku, Anla ve Yaz!'  - Peki, nasıl okuyayım? Nasıl anlayayım? Nasıl yazayım? 'Yaratan Rabb’inin adıyla Oku, y aratan R...