11. Mai 2011

Yeni nesilden neler bekliyoruz, neler görüyoruz

Son 10 senenin bir muhasebesini yaptigimizda önümüze ne yazikki cok agir ve üzücü bir tablo cikmaktadir. Yeni neslin ortak degerleri tüketime odaklandi ve acimasiz bir rekabet ortamina girildi. Avrupa'ya 60'li yillarda gelen kot pantolon modasi simdilerde Islam ülkelerini isgal etmis durumda. Amerikan Fast Food restoranlari türk mutfagini büyük ölcüde zarara ugratti. Örnekleri cogaltabilirsiniz.

Almanya'da yasayan insanlarin, bilhassa genclerin, Alman toplumuna entegrasyon problemi senelerdir tartisiliyor. Almanya medeni bir ülke ya, görmüs, yasamis, kalkinmis, ve bizlere güzel örnek teskil ediyor ya, entegre olmamiz icin baski yapiyorlar medeniyet sövalyeleri. Türk gencleri Almanya'da ya kahvehanelerle, ya kumarhanelerle, diskoda olay cikaran grup olarak anilir dururlar. Bunun yaninda Alman kizlarina sarkintilik yapmalariyla meshurdurlar. Türkiye'ye turizm beldelerine giden Alman turistler Almanya'ya döndüklerinde Türk genclerinden sikayetci olurlar hep.

Bin bir yabancinin yasadigi Almanya'da siyah sacli biri cürüm islediginde, bunu gören Almanlar hep Türk diye bahsederler o kisiden.

Almanya'da gelisen Amerikanizm modasina yine de ayak uydurmaya gayret eder benim zavalli Türk vatandasim. Elbette Alman milleti Amerikan modasina ayak uyduracak ve onlarin sistemlerini taklit edecek. Ama biz Türkler bu taklitciligin taklitciligini yaparken hep unutuyoruz nereden nereye geldigimizi. Benim babam 40 sene evvel köyünü terk ettiginde genc bir delikanliydi. Burada her türlü pisligi görünce ilk isleri bir mescid, Kur'an kursu acma gayretine giren bir delikanlidan bahsediyorum, dikkat buyurun.

Ne oldu da bu nesil böyle bozuldu peki? Ne oldu da Almanya'da birer Amerikan/Alman taklitcisi oluverdik?

Cünkü biz kim oldgumuzu bir türlü cözemedik. Türkiye'deki insanlarimiz da cözemedi hala.

El cevap: Biz Müslümaniz

Kot pantolon gavurun giydigi pantolon derdi benim dedem.
Sacinin bir telini dahi göstermezdi benim ninem.

UNUTMAYIN kime benzerseniz onlardan sayilirsiniz, bundan dolayi Islami olan güzel alternatifleri aramaya bakacagiz.

Sözün özü: Biz, ALLAH'in emrine boyun eğen müslümanlardan olmakla emrolunduk. (Yunus Suresi 72. ayet)

“Salih amelde bulunarak Allah'a davet eden ve ben müslümanım diyenden kim daha güzel sözlü olabilir?”


Biraz daha gayret...vesselam

Aziz Yoldaşım

Mukaddime 'Oku, Anla ve Yaz!'  - Peki, nasıl okuyayım? Nasıl anlayayım? Nasıl yazayım? 'Yaratan Rabb’inin adıyla Oku, y aratan R...