10. Januar 2006

Kurban/Bayram


Tüm ISLAM alemine hayirli bayramlar.
Tüm ISLAM alemine selamlar ve dualar.
Tüm ISLAM alemine selamlarin en güzeli...

Es-selamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuhu

Hamd olsun Alemlerin Rabbine, Salat ve Selam Onun Habibine olsun

Bismillah
Güller bir semboldür, hemde tebessümün sembolüdür. Güller tebessümlere yol acar, cok mutlu eder insani. Bir bayramin müjdecisidir Güller...ve bu bayramlardan bir tanesini iste bugün yine yasiyoruz ve yasamaliyiz da. Gül, cogu zaman Sevgi ´nin sembolü olarak anilir. Dogrudur. Peygamberimiz aleyhisselatu vesselam (a.s.m.) GÜL kokuludur. Onun kokusu dünyanin her tarafina yayilmistir. Ve biz bu kokunun bir örnegini GÜL ile yasiyoruz. Ne yapmistir Peygamberimiz Muhammed (a.s.m.)???
Dünyanin ortasindan tüm dünyaya Sevgi yaymistir. Sevginin kaynagi Muhammed (a.s.m.), ALLAH sevgisi ile dopdolu bir insan, bir Peygamber, Rabbimizin en sevgili kulu. Tüm dünyaya Güller uzatan Peygamber, tüm insanliga tebessüm yollayan Peygamber. Öyle bir Sevgi ki, Kiyamet gününde bizlere kucak acacak olan Peygamber, bize sefaat edecek olan Peygamber. Sükürler olsun ki biz Muhammed (a.s.m.) Ümmetiyiz.
Sevgi sonsuzdur, cünkü ALLAH Sevgisi sonsuzluga atilan bir adimdir...
Bir bayram ki, kalpten gelen bir ses, birseyler anlatmaya calisiyor bize. Bugün bayram dedigimiz zaman öyle bir bayram ki, Sonsuzluga giden yolculuga cikarken, bütün kalbimizle hazirlik yapiyoruz ve diyoruzki:
Ya Rabbi bizi bu mübarek Kurban Bayrami´nda Sana biraz daha yaklasmis kullarindan eyle. AMIN.
Iste bu bizim icimizdeki yasadigimiz Bayram, ALLAHa olan yakinligimizin Bayramidir ELHAMDULILLAH.
Bu dünya gelip gecicidir...ve insan hem maddi bir varliktir, hemde manevi bir varlik. Maddi olarak insan, bu dünyada kalacaktir. Geldigi yere dönecektir, topraga dönecektir. Manevi insan da geldigi yere dönecektir, ruhlar alemine dönecektir. Maddi olarak hic bir kazanci olmayacaktir ama manevi olarak o kadar cok sey götürecektir ki, ALLAH icin yapilan tüm ameller, ALLAH katinda degerlidir, biz yeterki IMANIMIZI koruyalim.
Burada IMAN konusu önemli...IMANIMIZ ne kadar saglam olursa, manevi olarak bu dünyadan o kadar cok sey götürebiliriz. IMAN güclendikce Sevgi de güclenir, Yeni Dünyamiza götürecegimiz Sevgimiz de o kadar güclenir. IMAN eden insan Sonsuz Sevgi ile sever.
ALLAH razi olsun

Aziz Yoldaşım

Mukaddime 'Oku, Anla ve Yaz!'  - Peki, nasıl okuyayım? Nasıl anlayayım? Nasıl yazayım? 'Yaratan Rabb’inin adıyla Oku, y aratan R...